Трибина и Ванредна скупштина Друштва

Трибина и Ванредна скупштина Друштва, 19. новембра 2016. године у Основној школи „Свети Сава“ у Београду, са почетком у 10 сати

Оштро Перце 2016/2017

Почиње нова сезона пројекта Оштро Перце. Позивамо библиотекаре и наставнике да се укључе у његову реализацију.

Часопис

Објављен је осми број онлајн часописа "Школски библиотекар".

Конкурс за награду "Мина Караџић"

Расписан је Конкурс за доделу награде "Мина Караџић" за 2016. годину
Add a comment

 

У присуству преко 120 библиотекара из свих крајева Србије, у Амфитеатру НБС одржан је 28. септембра 2016, Форум БДС. Окупљене колеге из великог броја јавних библиотека, НБС, БМС, УБСМ, представници Друштва школских библиотекара и библиотека Заједнице института Србије, током троипочасовне сесије дискутовали су o стручним звањима, рационализацији у библиотекама, раду стручних тела Друштва, као и о међусобној сарадњи јавних, школских и спрецијалних библиотека.
Поред тога, говорило се и о другим темама које се односе на професионализацију струке: постављање стандарда на ниво обавезности, формирање релевантних тела БДС, подстицање пројектних активности и боље представљање библиотека које пружају различите услуге особама са инвалидитетом.

Мира Меглић, председница Друштва школских библиотекара Србије, говорила је у оквиру две теме: Рационализација и гашење радних места у библиотекама и Сарадња библиотекара јавних, школских, академских и специјалних библиотека у циљу остварења заједничких интереса. Она је изнела предлоге за побољшање сарадње два Друштва, ДШБС и БДС, који би требало да се остварују већ од краја ове године.

 

 

Vesti