Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије
Slider

У Народној библиотеци Србије одржан је 28. септембра 2016, Форум БДС.

У присуству преко 120 библиотекара из свих крајева Србије, у Амфитеатру НБС одржан је 28. септембра 2016, Форум БДС. Окупљене колеге из великог броја јавних библиотека, НБС, БМС, УБСМ, представници Друштва школских библиотекара и библиотека Заједнице института Србије, током троипочасовне сесије дискутовали су o стручним звањима, рационализацији у библиотекама, раду стручних тела Друштва, као и о међусобној сарадњи јавних, школских и спрецијалних библиотека.

Поред тога, говорило се и о другим темама које се односе на професионализацију струке: постављање стандарда на ниво обавезности, формирање релевантних тела БДС, подстицање пројектних активности и боље представљање библиотека које пружају различите услуге особама са инвалидитетом.

Мира Меглић, председница Друштва школских библиотекара Србије, говорила је у оквиру две теме: Рационализација и гашење радних места у библиотекама и Сарадња библиотекара јавних, школских, академских и специјалних библиотека у циљу остварења заједничких интереса. Она је изнела предлоге за побољшање сарадње два Друштва, ДШБС и БДС, који би требало да се остварују већ од краја ове године.