Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Поштоване колеге,

Уморни смо од писања дописа, на које надлежни не одговарају.

Огорчени смо што нас је сваким новим Правилником о финансирању све мање, како у основним тако и у средњим школама.

Шокирани смо да се у XXI веку, у коме се посебно истиче важност информационих и комуникационих вештина, деци ускраћује право на књигу и коришћење библиотеке.

Згрожени смо покушајем да се наш посао у предлогу Уредбе о платним групама и разредима запослених у јавним службама незаконито деградира у односу на све остале колеге у просвети са високим степеном стручне спреме.

Будући да смо сва расположива средства борбе за наша права током година исцрпили (дописи, састанци, јавне расправе, радне групе...), једино нам је још преостало да их одбранимо средствима синдикалне борбе, кад већ нисмо у могућности да то учинимо на неки други начин.

Стога вам преносимо позиве на протест против предлога Уредбе о платним групама и разредима који су нама, школским библиотекарима, упутили репрезентативни синдикати, који у потпуности подржавају наше захтеве за правично место у платним групама и разредима:

Ваља нам се покретати на акцију.Позивам све библиотекаре да нам се придруже 31.августа у протесту који ће указати на све лоше стране предлога Уредбе о платним групама и разредима.

Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије

Позивамо вас да нам се придружите на протесту под називом „Правда испред пара” 31. 8. 2018. са почетком у 12.00, испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Очекујемо вас и надамо се што већем броју како бисмо заједнички извршили притисак на ресорна министарства ради постизања заједничког циља.

Слободан Брајковић, председник Синдиката радника у просвети Србије

У земљи звона и прапораца најснажније и најнеправедније ударце трпе они који су пригрлили књигу.ГСПРСНезависност позива вас да као лучоноше знања и чувари људске мудрости дигнете свој глас против срамног система платних група и разреда. Очекујемо вас у 12.00 сати 31.8.2018. испред Министарства просвете на протесту ,,Правда испред пара.

ГСПРС,,Независност”

 

Управни одбор Друштва школских библиотекара Србије

Article image (c) Can Stock Photo / Tawng