Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

По пети пут су основне и средње школе у Србији обележиле Европски дан језика заједно са Друштвом школских библиотекара Србије и Друштвом за стране језике и књижевности Србије.

Од низа слогана и активности одабрали смо један за наслов овог извештаја. У припреми и реализацији истих учешће је узело 1356 актера из редова ученика, 65 из редова школских библиотекара, наставника страних језика, педагога. Ове године је за разлику од предходних  у већем броју школа укључивана je  бројна публика, а по први пут су у истима учешће узели ученици из других држава, који се у нашој држави налазе у оквиру међународне размене ученика. Тако имамо ученике из Русије и Чилеа (Гимназија „Бранко Радичевић“ Стара Пазова), Француске (Ваљевска гимназија), а у истој је ове године по први пут обележен Европски дан језика на турском језику, а средњошколци су угостили  и ученике из основних школа.

edj 2023 1 min

Масовније него претходних година у реализацији су коришћени  ресурси са званичног сајта Европског дана језика (Техничка школа Ивањица, ОШ „Душан Јерковић“, Ужице), а школска библиотека Пољопривредне школе из  Неготина постала је богатија за 20 наслова на енглеском језику, које је поклонила наставница енглеског језика.

edj 2023 1 min

Завирите у свет занимљивих забавних анегдота, свет решавања осмосмерки, свет квизова и презентација,  интервјуа,  изрека,  видео снимака прегледајући приложену табелу са списком школа и њихових активности.

Малина Жупањац, координатор акције