Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара
Друштво школских библиотекара Србије
позива све школске библиотекаре
да се седми пут

укључе у акцију

„Читајмо гласно“

 

Читајмо гласно и ове године са ученицима у школској библиотеци, у учионици, испред школе, на игралишту, у парку, на тргу, на ливади... Сваке године све нас је више, поносни смо због тога!

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.

Предлажемо читање наглас омиљених стихова, цитата, делова омиљених књига, као и разговор о прочитаном.

Предлажемо да читање почне у 5 до 12 (11.55), што би симболично представљало крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште.

Слоган можете смислити сами или нам предложити неки заједнички, као на пример: Кад отвориш књигу, отвори се срце, У читању је и моћ и радост, Подели радост читања са свима и слично. Овде можете преузети наш плакат и постер.

Забележене тренутке гласног читања можете поделити са свима нама на Фејсбук групи Школски библиотекари Србије.

Молимо вас да нам до 31. марта 2024. године пошаљете кратак извештај (табелу за извештај можете преузети овде) на имејл адресу:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

У табелу унесите директне линкове на којима је објављена или промовисана наша заједничка акција „Читајмо гласно“- веб-сајтa библиотеке, школе, друштвенe мрежe, порталa, итд, како би били свима доступни.

Покажимо још једном да су школске библиотеке корисна и забавна места где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, пишу семинарски, матурски радови и, пре свега, читају књиге. Покажимо да је читање важно и значајно.

Укажимо на значај књиге, читања и школске библиотеке!

Друштво школских библиотекара Србије