Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Одлуком Управног одбора Друштва школских библиотекара Србије поводом 24. маја, Дана словенске писмености и културе, а у сусрет распусту, расписан је IV Литерарни конкурс  Лето без бриге, проведи крај књиге са темом „Омиљеној књизи мењам крај – читајући и сам постајем писац–змај“, а рок приспећа радова био је 30. септембар 2020. године.

Конкурс је био намењен ученицима основних и средњих школа. Радови су разврстани по категоријама, шифрирани и такви послати на процену нашој познатој песникињи Виолети Јовић, чију биографију можете прочитати овде.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију која нам није наклоњена, донета је одлука да само следећи ученици буду носиоци награда:

У категорији ученика 1–4. разреда основних школа:

  1. место: Калина Влашкалин, IV2, ОШ „Милоје Чиплић“, Нови Бечеј

У категорији ученика 5–8. разреда основних школа:

  1. место: Ања Тацић, VII1, ОШ „Коста Абрашевић“, Београд, Раковица

У категорији ученика средњих школа:

  1. место: Урош Тирнанић, II4, Савремена гимназија, Београд

Друштво школских библиотекара Србије честита добитницима и захваљује свим учесницима за предано дружење с књигом и спознају да је дар читања улазница у безгранични и свемогући свет маште.

Добитницима награда дипломе ће бити послате на адресе школа поштом, а уколико се буде организовала додела награда добитници, ментори и библиотекари биће правовремено обавештени о тачном месту и времену одржавања.

Библиотекари школа чији ученици су освојили прва места према Конкурсу добили су бесплатну чланарину за 2021. годину, а то су:

  1. Марица Стојшин
  2. мр Сања Благојевић-Бошковић
  3. Наталија Станковић

 

С поштовањем,

Управни одбор Друштва школских библиотекара Србије