Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Састанак Подружнице Јужнобачког округа, други по реду у текућој школској години, одржан је 14. децембра у у ШОСО „Милан Петровић” са домом ученика, Нови Сад. Састанку је присуствовало 19 библиотекара, а расправљало се о многим темама од значаја за библиотечку праксу.

Највише времена посвећено је набавци додатних наставних средстава за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, коју финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Будући да се, игром случаја, састанак Подружнице одвијао у просторијама школе која се брине о ученицима са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом различитог узраста и различитог типа ометености, љубазна домаћица састанка Марина Малеш, библиотекарка школе, несебично је са осталим члановима Подружнице поделила информације о наставним средствима која из сопственог богатог искуства може препоручити.

Састанку је присуствовао и драги гост из Београда, писац Владан Зец, који је презентовао своје књиге: „Приче из Зоограда“, „Приче из Морскограда“ и „Матуранти”. Колеге из подружнице су изразиле интересовање за промоцију ових књига, која обухвата и позоришну представу, у својим школама.