Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Подружница Друштва школских библиотекара Србије за Средњобанатски округ основана је на Оснивачкој скупштини у Зрењанину 16. марта 2007. године. Активно је радила пар година, а онда је престала са радом.

У петак 23. марта 2018. у Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин” у Зрењанину, на редовном састанку Актива школских библиотекара округа, у организацији Матичне службе градске библиотеке, Јасмина Станков, члан Управног одбора ДШБС, изнела је иницијативу да се поново покрене рад Подружнице, што је наишло на одобравање међу школским библиотекарима, али и на подршку колега из градске библиотеке, који су изразили велику спремност за будућу сарадњу. Предлог је усвојен oд стране 30 присутних колегиница и колега.

За председника Подружнице изабрана је Мирјана Радовановић, библиотекар из ОШ „Жарко Зрењанин” у Зрењанину, као и координатори Подружнице по општинама.

Након договора о будућем раду, присутни библиотекари имали су прилику да учествују у креативној радионици „Кад књиге оживе” ауторке Наташе Стојиљковић, гошће из Београда, иначе председнице Надзорног одбора ДШБС.

Мирјана Радовановић