Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Састанак Подружнице Јужнобачког округа ДШБС одржан је у среду 3. октобра у ОШ „Соња Маринковић”, Пушкинова 28, Нови Сад, састанку је присуствовало 28 библиотекара.

Поред осталих тема, на састанку су предложени програми стручног усавршавања за школску 2018/19, поднет извештај са састанка Управног одбора ДШБС-а, презентоване активности ДШБС-а поводом предлога Уредбе о платним групама и разредима и изабран кандидат Подружнице за награду „Мина Караџић”.

Уредник издавачке куће „System Comics” Игор Марковић и илустратор Горан Ђукић Горски представили су на састанку стрип-албум који обрађује Други српски устанак у форми стрипа „Ево мене, ето вас”, коју је Завод за унапређење образовања и васпитања одобрио као додатно наставно средство. Овај стрип-албум, који је у потпуности заснован на историјској грађи, омогућава ученицима основних и средњих школа да на интересантан, њима пријемчив начин повежу градиво, кроз корелацију више наставних предмета: историје, ликовне културе и српског језика. Са члановима подружнице договорена је даља сарадња на популаризацији овог пионирског подухвата у васпитно-образовном систему.