Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

У просторијама Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ библиотекари Зајечарског округа су се окупили на Семинару „Представљање апликације за МБС базу“ за примену софтвера за вођење библиотечког пословања 10. марта 2020. године у Зајечару.

Овакво окупљање је искоришћено те је, у паузи семинара, основана Подружница Друштва школских библиотекара Србије за Зајечарски округ на иницијативу Мирјане Радовановић Пејовић, члана Управног одбора ДШБС, координатора рада подружница.

Одржана је конститутивна седница на којој је препозната потреба оваквог једног удруживања и у нашем округу. Подружници је приступило 14 школских библиотекара основних и средњих школа, а другог дана семинара број чланова се увећао на 23. Школски библиотекари из Малог Јасеновца, Великог Извора, Подгорца, Сумраковца, Вражогрнца, Књажевца, Зајечара и Сокобање једногласни су у намери да се активним радом подружнице унапреди квалитет рада школских библиотекара, олакша међусобна комуникација и стави акценат на њихов, до сада, недовољно признат рад.

У  наредном периоду, радом подружнице координисаће Марија Кузмановић, библиотекар ОШ „Митрополит Михаило“ из Сокобање, у својству председника. Свој несебичан доpпринос и огромну логистичку подршку оснивању и раду подружнице дала је и Виолета Станковић Анђелковић, дипл. библиотекар саветник Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару.

Марија Кузмановић

библиотекар ОШ „Митрополит Михаило“ Сокобања