Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Библиотекари основних школа Новог Београда наставили су традицију окупљања и у овој школској години. Састанци стручног већа одржани су у септембру, децембру и марту.

На првом састанку највише је било речи о набавци лектире из додатног избора за ученике старијих разреда, о манифестацији „Читалачка значка“, као и о осталим заједничким активностима библиотекара.

Заједно смо обележили Европски дан језика израдом букмаркера са цитатима на различитим језицима, као и Дан школских библиотекара – илустрацијом и литерарним радом на тему „Омиљени лик из књиге“. С обзиром на то да су епидемијске мере биле на снази у том тренутку, свако је радио с децом у својој школи, након чега смо прикупљали радове и објављивали их на Фејсбук групи Школски библиотекари Србије (Друштва школских библиотекара Србије).

Дан матерњег језика обележили смо илустрацијом омиљене речи, а Дан књиге гласним читањем, и тако подржали акцију Друштва, што смо такође објављивали на Фејсбук групи.

Веома смо срећни што смо ове године успели да одржимо завршну свечаност манифестације „Читалачка значка“ и покажемо деци захвалност за учешће, али да их и стимулишемо да се следеће године пријаве у још већем броју. Поносни смо на то што је ове године у манифестацијиучествовало 1253 ученика, а награђених је 309. Завршна свечаност одржана је у свечаној сали Политехничке академије21. јуна. Након наступа КУД-а  Високе туристичке школе, књижевница за децу Ивана Нешић уручила је дипломе награђенима. Био је то дан за памћење.

Борка Слепчевић