Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Наша колегиница и члан Друштва школских библиотекара Србије Александра Вуковић Курдулић, библиотекар ОШ „Свети Сава“ из Шапца, одржала је 22.12.2020. године вебинар „Учим видео да би ме видео“ на платформи „Shtreber“. Вебинар је био намењен стручном усавршавању наставника и стручних сарадника, а од 432 пријављена  истичемо да су трећина били школски библотекари.

Овај број потврђује да школски библиотекари савладавају изазове нових технологија и њихову примену и да кроз овакво стручно усавршавање теже да иновирају и унапреде свој рад.

Вебинар је садржао дигиталне алате којим нас је колегиница увела у видео едитовање што је за резултат имало позитивне реакције, како током вебинара, тако и након истог јер су поједине колеге започеле одмах са коришћењем овог дигиталног алата. Видео едитор „Windows 10“ има широку примену како у настави, тако и у монтажи видео материјала којим библиотекари могу на квалитетан начин да презентују свој рад у школи почев од културних активности, различитих радионица, пројеката, итд.

Погледајте видео клип где је колегиница Александра искористила овај видео едитор да представи рад библиотечке секције у ОШ „Свети Сава“: