Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Друштво школских библиотекара Србије позива школске библиотекаре на акредитовану трибину „Уђи у моје ципеле“ која ће се одржати у петак, 3.12.2021. у 12.00 часова у просторуАнексa Библиотеке шабачке, Масарикова 18, Шабац.

ТРИБИНА „Уђи у моје ципеле“

Дан особа са инвалидитетом

Стручни скуп са међународним учешћем:

,,Важност и улога библиотекара у препознавању различитости и унапређењу живота и образовања особа са инвалидитетом“


децембар 2021. године у 12.00
Организатор: ОШ „Свети Сава“ Шабац

Партнери подршке:

БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА
Друштво школских библиотекара Србије
ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина
Библиотека Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву
Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије
Црвени крст Шабац

АГЕНДА

(од 12:00 – 13:00)

  1. Јелена Јовановић Подгорац, директорка библиотеке (поздравна реч)
  2. Катарина Томић, директорка ОШ „Свети Сава“ (5 минута)
  3. Мирјана Радовановић Пејовић, председница Друштва школских библиотекара Србије (5)
  4. Аца Перић, УДРУЖЕЊЕ ПАРАПЛЕГИЧАРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА;Тренер Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Србије; „Уђи у моје ципеле“ БОНТОН понашања према особама са инвалидитетом(20 минута)
  5. ЈУ Народна библиотека Филип Вишњић Бијељина:
    • Жељана Арсеновић, директорка; обраћање (5 минута)
    • Петра Рајковић, библиотекар одељења за слепа и слабовида лица – „Начин организације и рад одељења“ (10 минута)
  6. Библиотека Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, мр Сњежана Галинац„Библиотекар као партнер васпитно-образовном систему (примери из праксе)“ (20 минута)

 

(питања и дискусија од 13:00 – 13:30)

Модератор трибине: Александра Вуковић – Курдулић, библиотекар - стручни сарадник, ОШ „Свети Сава“ Шабац

 

Поштоване колеге,

Позивамо вас на ТРИБИНУ „Уђи у моје ципеле“ у петак, 3. децембра 2021. године од 12 часова у просторуАнекс Библиотеке шабачке, Масарикова 18, Шабац.

На Међународни дан особа са инвалидитетом, који се обележава 3. децембра, ОШ ,,Свети Сава“ Шабац, организује Трибину ,,Уђи у мојеципеле" – бонтон понашања према особама са инвалидитетом, а предавање ће одржати тренер Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Србије, и сам инвалидно лице, иначе волонтер „Црвеног крста“ Шабац. Овом приликом биће представљен приручник – бонтон понашања према особама са инвалидитетом – Брошура „Уђи у моје ципеле“ намењена свим одговорним појединцима.

najava strucni skup min

Ова тема је покренула нас библиотекаре да се огласимо и остваримо међународну сарадњу, па ће на тему рада са слепима и слабовидима у оквиру свог одељења говорити и колеге из Бијељине, матичне библиотеке „Филип Вишњић“. Из Републике Српске ће нам се придружити колегиница са Универзитетске библиотеке, која ће навести примере из своје праксе, а сви они треба да нас информишу, оснаже и покажу на који начин БИБЛИОТЕКАР може да буде партнер у васптитно-образовном систему, али и каснијем животу инвалидних лица.

Учешће је бесплатно, а циљна група у првом реду су библиотекари, али и остали запослени у установама система васпитања и образовања, као и система културе и информисања.

Пријава је обавезна, а за Вас који нисте у близини Шапца, обезбеђен је пренос уживо путем стриминга на Фејсбук страници библиотеке

Уверење о стручном усавршавању биће Вам послато од стране организатора. Тема је од изузетне важности за сваког појединца који може и треба да утиче на креирање једног отвореног друштва које прихвата различитости и промовише једнаке вредности.

У складу са епидемијским мерама број места је ограничен зато Вас молимо да се за присуство на Трибини пријавите до среде, 1.12.2021. путем гугл-упитника на следећем линку

Стручни скуп је у фази акредитације код ЗУОВ-а и носи 2 БОДА стручног усавршавања.

Агенду Трибине можете преузети овде, а најаву у пдф. формату овде.