Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Трибина за школске библиотекаре одржана је у ОШ "Станислав Сремчевић" у Крагујевцу 10. маја 2011. године. У организацију трибине, поред школе домаћина и нашег Друштва, укључила се и Школска управа Крагујевац.

На трибини су, након поздравне речи директора школе, наступили следећи учесници-излагачи:

  • Горан Јоксимовић, просветни саветник у ШУ Крагујевац: Уводна реч
  • Јелица Васић, чланица УО ДШБС: Друштво школских библиотекара – 5 година од оснивања
  • Томислав Кењић и Виолета Јовичинац Петровић, библиотекари Матичног одељења Народне библиотеке „Вук Караџић" у Крагујевцу: Библиотечки фондови у библиотекама средњих и основних школа Шумадијског округа 2009/10. школске године
  • Живадинка Јованчевић, Средња школа "Краљ Петар", Топола: Програм "Б++" – предности и мане аутоматизованог библиотечког пословања
  • Зорица Сорак, ОШ „Станислав Сремчевић": Улога библиотеке у инклузивном образовању.

Од колега из Народне библиотеке у Крагујевцу чули смо податак да, од 51 библиотеке у Шумадијском округу, чак 12 нису регистроване, јер када су формиране нису испуњавале услове. Наравно, у међувремену, ситуација се променила и поступак за регистрацију је покренут.

Трибини је присуствовало 25-оро колега. Након излагања уследила је дискусија, а колегиница Аида Радовић, која је водила Подружницу у Шумадијском округу, рекла је да је јако тешко било организовати рад подружнице и апеловала да колеге промене свој став и да присуствују састанцима.

kg1

kg3

Јелица Васић