Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Друштво школских библиотекара Србије позива школске библиотекаре на акредитовани вебинар „Школске библиотеке у теорији и пракси“ који ће се одржати онлајн, путем ZOOM платформе, у среду и четвртак, 16.6.2021. и 17.6.2021. г. од 11.00 до 12.00 часова.

Циљ скупа је јачање професионалних капацитета школских библиотекара за унапређивање рада, унапређивање реализације наставних и ваннаставних садржаја, подстицање на аутономно и интерактивно деловање школских библиотекара.

На конференцији  „На мапи Читалића“, одржаној  29. маја 2021. године у Алексинцу, у оквиру   Међународне смотре читалаштва „Читалићи 2021.”,  учешће је узело и Друштво школских библиотекара Србије. После поделе награда на смотри, деца су отишла у обилазак околине Алексинца, док су ментори и предавачи наставили рад на конференцији. Конференција се састојала из два дела. Општи део конференције је одржан од 12 часова у сали Центра за културу и уметност Алексинац, а други део одржан је од 15 часова у ОШ „Вожд Карађорђе“ Алексинац.

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо Вас на редовну Скупштину Друштва школских библиотекара Србије,
која ће се одржати
11. јуна 2021. године, онлајн, путем Гугл Мита
са почетком у 11.00 часова

 

Поводом 24. маја, Дана словенске писмености и културе, а у сусрет распусту

Друштво школских библиотекара Србије

РАСПИСУЈЕ ПЕТИ НАГРАДНИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

Лето без бриге, проведи крај књиге 2021.

са темом

ОНЛАЈН ИЛИ НЕ, КЊИГА ЈЕ ЗА МЕНЕ СВЕ 

намењен ученицима основних и средњих школа

са циљем да истакне значај књиге и читања

Одлуком Управног одбора Друштва школских библиотекара Србије расписан је четврти по реду Фото-конкурс „Разгледница из школске библиотеке“ са темом „Селфи са омиљеном књигом“, који је завршен 31.03.2021.

Прва међународна онлајн конференција о дигиталној трансформацији у култури и образовању (1st International Online Conference on Digital Transformation in Culture and Education), одржана је од 14. до 16. априла 2021. године у организацији Секције за дигиталну трансформацију библиотека БДС преко Zoom платформе са стримовањем на YouTube каналу.

Друштво школских библиотекара Србије
расписује четврти наградни фото-конкурс
„Разгледница из школске библиотеке”

са темом „Селфи са омиљеном књигом“