Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

На овогодишњој Скупштини, одржаној  11.6.2021. године,  на предлог Управног одбора статус почасног члана ДШБС додељен је једногласно Јасминки Петровић и Данијели Ковачевић Микић. 

Својим писањем Јасминка Петровић открива да и данас постоје књижевници који стварају неки други свет у који деца урањају, упркос технологији која почиње да влада. Својим писањем Јасминка је успела да стекне читалачку публику која расте уз њене јунаке. Ми који радимо као школски библиотекари имамо посебно место у одрастању деце и нераскидиво смо повезани са Јасминком Петровић и њеним јунацима.

Jasminaka Petrovic min

Аутор фотографије: Мирослав Милић

Данијела Ковачевић Микић у сваком сегменту свог рада је показала да је неко ко воли писану реч и залаже се за њу. Ми смо већ дуго у заједничкој мисији за књигу, читање, образовање, знање, а самим тим и за школске библиотеке као места окупљања свих који желе да истражују, откривају и сарађују.

Данијела и Јасминка својим радом и деловањем дају изузетан допринос и сталну подршку раду школских библиотекара, предане су свом послу и на најбољи начин залажу се за важност целоживотног дружења са књигом, као и школски  библиотекари Србије.

Danijela Kovacevic Mikic min

Шта нам Јасминка и Данијела поручују, можете прочитати овде:

Слово о библиотекару

Библиотека је срце школе