Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије
Slider

Удружење уметника „Базаарт” из Београда сваког јуна организује конференцију за наставнике, стручне сараднике и драмске уметнике, са циљем да се у друштву успостави нераскидива, преко потребна веза између културе и образовања.

Ове године одржана је 24. и 25. јуна четврта национално-стручна конференција о драми и образовању, под називом „Позориште и школа: инспирација, подстицај, тим” и то у Малом позоришту „Душко Радовић”, „Атељеу 212” и ОШ „Вук Караџић”.

Радни део Конференције обухватао је радионице, презентације програма и књига, као и округле столове. Најважнији део представљали су панели: „Како позориште види школу?”, „Како школа види позориште?” и „Како доносиоци одлука виде сарадњу културе и образовања?”, у којима је учествовао и представник Друштва школских библиотекара Србије. Први пут су се одазвали позиву за заједничко учешће на конференцији представници Министарства просвете, Министарства културе, Републичког сектора за јавне политике, позоришта, средњих и основних школа и драмских удружења. У ОШ „Вук Караџић” одржане су бројне радионице за наставнике и стручне сарaднике, где су представљене иновативне методе у настави засноване на драмској методологији.

У необавезном вечерњем програму посетиоци су могли видети неколико одличних представа удружења као што су: ЦЕКОМ из Зрењанина, „Позориште младих” из Новог Сада, „Хлеб театар” из Београда, Театар „Гимназијалац” из Лебана и Удружење „Уметничка утопија”.