Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије
Slider

Представник ДШБС-а Жељко Марчетић присуствовао је Другој редовној Скупштини Националне асоцијације родитеља и наставника Србије (НАРНС), која је одржана у петак 21. 9. 2018. у хотелу „Тулип Ин“ на Новом Београду.

На Скупштину су позвани представници струковних удружења, удружења грађана и сл. које НАРНС препознаје као организације које деле њена уверења и којима су представљене вредности, мисија и визија НАРНС-а. 

Национална асоцијација родитеља и наставника Србије је формирана прошле године, а више о томе можете прочитати на следећем линку: https://www.unicef.org/serbia/press-releases/formirana-asocijacija-roditelja-i-nastavnika-srbije

Визија НАРНС-а је „свет у коме негујемо здраво, хармонично и отворено друштво са јасно дефинисаним улогама свих учесника образовног система који/е покрећу промене, са циљем да се одговори потребама сваког појединца и друштва у целини“.

Мисија НАРНС-а: „кроз асоцијацију јачамо сарадњу и партнерство родитеља и наставника, освешћујемо њихову улогу и моћ да мењају и креирају квалитетније и доступније образовање, по мери детета, у циљу стварања одговорног друштва“.

На Скупштини су усвојени следећи документи: Правилник о пријему у чланство Националне асоцијације родитеља и наставника Србије и Политика о спречавању сукоба интереса у Националној асоцијацији родитеља и наставника Србије.

Пријем нових чланова је планиран на ванредној Скупштини НАРНС-а, у наредних неколико месеци, вероватно до краја 2018. Став Управног одбора ДШБС-а је да би пуноправно чланство нашег Друштва у овој организацији било од велике користи за Друштво.