Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије
Slider

Према новом плану и програму, од школске 2018/19. године у првом разреду гимназије уведено је шест нових изборних предмета. Главна новина је да се настава одвија према модулима, а спроводе је наставници чији предмети већ имају додирних тачака са датим модулима. На путу остваривања циља и исхода, улога наставника је врло важна, јер програми пружају простор за слободу избора и повезивање садржаја, метода наставе и учења, и активности ученика.

Обука наставника зато је од кључног значаја за успех у спровођењу овог програма.

Нa основу препоруке Завода за унапређивање образовања и Педагошког друштва Србије, Издавачка кућа „Clio”, која већ 28 година брине о професионалном усавршавању предавача и иновацијама у образовању, нуди поуздане водиче за целовиту и делотворну припрему професора за нове предмете. Пажљиво су одабрали књиге и припремили јединствене комплете, који одговарају потребама предавача нових изборних модула.

За изборне предмете спремни су комплети:

  • ЈЕЗИК, МЕДИЈИ И КУЛТУРА (кључни појмови: јавни наступ, медији и медијске поруке, манипулација, вредности);
  • ПОЈЕДИНАЦ, ГРУПА И ДРУШТВО (кључни појмови: међузависност, узори, идоли, вође, усамљеност, одбаченост, отуђеност);
  • ЗДРАВЉЕ И СПОРТ (кључни појмови: здравље, исхрана, физичка активност, спортско-рекреативне активности, психоактивне супстанце, превенција);
  • ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ (кључни појмови: непосредно окружење, вода, ваздух, загађење, одрживост, одговорност, будућност);
  • УМЕТНОСТ И ДИЗАЈН (кључни појмови: музика, плес, визуелне уметности, филм, позориште);
  • ПРИМЕЊЕНЕ НАУКЕ (кључне речи: научни метод, примењене науке, научник/ истраживач/ проналазач, технологија, иновације, животна средина).

За све информације у вези са комплетима за изборне предмете, можете се обратити на и-мејл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или на телефон: 011 3035 696.